Zajedno se možemo uspješnije boriti protiv rada na crno i nelojalne konkurencije koja u „kućnoj radinosti“ masira, radi pedikuru, radi umjetne nokte… Naravno da su u okolnostima, bez troškova poreza, knjigovođe, davanja, uređenog prostora, zaposlenih i ostalih, takve usluge znatno jeftinije, ali i nekvalitetnije nego što možemo ponuditi mi u svojim salonima. Međutim, ipak nam „odnose“ dio i tako krizom smanjenog prometa. Zato, a i zbog jačanja naše mlade države, važno je da svaku takvu pojavu prijavimo nadležnim organima.
To možete kroz svoje Udruženje kozmetičara, tako da nam na mail ili poštom pošaljete što detaljnije ispunjenu PRIJAVU RADA NA CRNO (sa mogućnosti da se na to klikne i otvori obrazac iz att). Udruženje će prijavu, bez vaših podataka, proslijediti nadležnom Ministarstvu financija i inzistirati da bude upoznato sa tijekom inspekcijskog nadzora. Napominjemo da je dobro da prijave budu opisane što detaljnije, jer na taj način nadležnim organima dostavljamo kvalitetan materijal za početak inspekcijskog nadzora i dobavljanje sudskog naloga, bez kojeg inspektori ne mogu ući u privatno vlasništvo.
Također prijaviti rad na crno možete sami direktno Ministrstvu financija
na besplatni telefon 0800 12 22,
e mail: javnost@carina.hr ili
pismom na adresu: Ministarsvo financija, Carinska uprava, Humboltova 4a, 10000 ZAGREB

Ukoliko je prijava anonimna, ne možete pratiti tijek predmeta u Ministarsvu! Zato smatramo da će postupak biti efikasniji kroz Udruženje kozmetičara, a neće se spominjati vaše ime!

FORMA