Udruženje kozmetičara RH osnovano je početkom 2013. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kozmetičke struke. Svrha mu je potaknuti članove na aktivnosti u unapređivanju profesionalnosti kozmetičke struke kroz obrazovanje, upravljanje i savjetovanje.

Zajedno ćemo se truditi ostvariti naše ciljeve kroz sastanke s članovima, informiranjem o novim načinima rada, propisima i zakonima poput fiskalizacije, sanitarnih propisa, zakona o radu itd., te organizacijom: predavanja, radionica, konferencija, edukacija, jačanjem suradnje sa srodnim organizacijama, sudjelovanjem u društvenim akcijama i sl.

Po statutu članom Udruge može postati:

• svaka osoba iz kozmetičke struke koja je zainteresirana za rad u Udruzi sa završenom srednjom školom kozmetičkog usmjerenja ili tečajem za kozmetičara u Hrvatskoj ili u inozemstvu starija od 16 godina kao redovni član, kozmetičar u mirovini, učenik kozmetičkog usmjerenja i
  • pravna osoba putem ovlaštenog predstavnikakao što su kozmetički saloni, centri za njegu lica i tijela, wellness centri.

Dakle ako ste kozmetičar postajete član kao fizička osoba, a ukoliko niste kozmetičke struke i vlasnik ste kozmetičkog salona te želite sudjelovati u radu UKRH, postajete član kao predstavnik vašeg salona.

Program i ciljevi udruženja

• Razmjenjivanje znanja, iskustva i informacija vezanih za poboljšanje i napredak struke
  • Jačanje struke i utjecaj na neke od institucija
  • Borba za boljom zaradom i tržištem